Zdravljenje živali z matičnimi celicami

S sodelavci smo na Veterinarski fakulteti v Ljubljani v preteklih nekaj letih razvili novo, revolucionarno metodo zdravljenja sklepnih težav psov in konjev z lastnimi matičnimi celicami. Psu ali konju odvzamemo majhen košček maščobe iz katerega pripravimo matične celice, ki jih nato veterinar vbrizga neposredno v oboleli sklep. Ta metoda prvič do zdaj omogoča, da lahko pes ali konj, ki trpita zaradi težav v sklepih (vnetja sklepov, poškodbe hrustanca, displazije, podporno zdravljenje pri poškodbi križnih vezi) dejansko ozdravita in z vami znova zaživita polno življenje ali se vrneta na tekmovanja. Vaš pes ali konj vam bosta hvaležna za matične celice, tako kot že več kot 200 živalskih bolnikov, ki ponovno hodi brez težav.

Ker želimo, da bi bila ta metoda na voljo čimprej čimvečjemui številu pasjih in konjskih bolnikov sva s sodelavko dr. katerino čeh ustanovila idcepljeno podjetje Animacel biotehnologija, ki to metodo ponuja številnim bolnikom. Podjetje Animacel že uspešno zdravi živali z matičnimi celicami v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji in se širi še na druge trge. Poleg tega pa v sodelovanju med Veterinarsko fakulteto in podjetjem Animacel razvijamo še druge načine, kako bi lahko matične celice uporabili za zdravljenje domačih živali.

S Katerino Čeh sva za razvoj metode prejela v letu 2012 rektorjevo nagrado za najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani ter nagrado za najboljšo inovacijo v javnem sektorju v Sloveniji, podjetje Animacel pa je bilo uvrščeno med 5 najbolj perspektivnih slovenskih podjetij, prejelo nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za inovativnost ter zmagalo na natečaju “Elevator pitch” podjetja Simobil.

Več o podjetju Animacel biotehnologija ter vse o zdravljenju živali z matičnimi celicami si lahko preberete na spodnji povezavi.

 

sample logos

 

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja