Spomladi 2008 sem izbral morda manj eksotično, a zelo oddaljeno in zelo zanimivo Avstralijo, ker sva z ženo potovala skupaj z najinim enajstmesečnim sinom. Veliko lepih stvari za videti, krasno urejeni kampi, izjemna infrastruktura delajo Avstralijo zelo enostavno za potovanje tudi z majhnim otrokom ali dojenčkom.

Med najbolj zanimivimi stvarmi na potovanju nama je bil Uluru, ta skala je zares neverjetna. Kaja Tjuta, ravno tako svete skale domačinov v bližini so veličastne in zanimive, a nič se ne more primerjati z Ulurujem, ob katerem zares čutiš, da je nekaj posebnega. Tristo metrov visok monolit ni primerljiv z ničemer. Kot je rekla moja žena, izgleda bolj kot da bi prišel iz vesolja, kot pa da je zrastel iz zemlje.

Potapljanje na velikem koralnem grebenu je zagotovo eden od vrhuncev potovanja po Avstraliji. Moram pa reči, da sem imel mnogo lepše potope na grebenu v bližini otokov Whitsunday (štartna točka mesto Airlie beach) kot pa v bližini Cairnsa, ki velja za potapljaško prestolnico vzhodne Avstralije (Queenslanda).

Izjemno lep in zanimiv je narodni park Daintree, kjer se tropski deževni gozd sreča neposredno z morjem, nekatere mangrove rastejo celo v morju. Bližnja srečanja s kenguruji (manj kot pričakuješ preden prideš v Avstralijo), koalami in divjimi kamelami (ja prav si prebral, v centru Avstralije živi veliko divjih kamel, ki so prvotno tja prišle kot delovne živali ob gradnji mest in železnice v puščavski notranjosti, kasneje pa so bile izpuščene ali so pobegnile in sedaj mirno živijo v divjini) so prekrasno doživetje, tako kot obisk prijaznih mest Melbourne, Sydney in Brisbane, ki so nama bila najbolj všeč v obratnem vrstnem redu kot so napisana.