To jed sem si izmislil letos za hladno predjed pri Martinovi pojedini; enostavna, a okusna.
Recept:
Kranjske klobase skuhaš in ohladiš ter ohlajene narežeš na rezine. Kuhane kostanje zmešaš v mešalniku (blenderju) skupaj s kislo smetano. Kisle smetane dodaš ravno toliko, da se kostanji dobro zmeljejo in nastane gosta pena/pire. S tem nadevaš krasilno vrečko in na koščke klobase nabrizgaš kostanjevo peno. Posuješ s sveže naribanim svežim hrenom in postrežeš s kruhom. Jaz sem uporabil tribarvni kruh, ki ga naredim sam in sicer pripravim krušno testo iz ajdove, bele in koruzne moke. Vsako testo malo povaljam, nato jih zložim po vrsti – belo, ajdovo in koruzno ter razvaljam na tanko. Zviješ skupaj v štručko (poljubne debeline, vzhajaš in spečeš.