Rižota morski pes

Rižota z morskim psom in kokosom:

Pred kratkim sem imel v hladilniku ostanek morskega psa, iz katerega sem skomponiral tole zelo okusno in enostavno jed.

Recept:

Na olivnem olju spražiš čebulo in česen. Dodaš garammasalo (indijska mešanica začimb, dodaj samo malo, da ne bo povozila ostalih okusov) in mešaš na vročem ognju, dokler začimbe ne zadišijo.  Dodaš morskega psa in približno eno jedilno žlico kokosove kreme (creamed coconut).  Pražiš dokler se krema ne raztopi, nato dodaš jasminov riž, Premešaš toliko da riž postekleni in nato dodaš mešanico vode in kokosovega mleka (1:1; dodaš dvakratno količino glede na količino riža).  Lahno vreš približno 15 minut oz. dokler ni riž kuhan.  Na koncu dodaš sok pol limone in žličko sojine omake in dobro premešaš.