Rižota s čokolado

Rižota z lisičkami, pinjolami in čokolado:

Ta recept je eden mojih bolj zanimivih kulinaričnih poskusov, rezultat katerega pa je zelo zanimiv in okusen.

Recept:

Na maslo prepraži en ali dva stroka drobno nasekljanega česna.  Dodaj 1 skodelico svežih lisičk in praži minuto ali dve. Dodaj skodelico riža (najboljši je riž basmati, lahko pa uporabiš tudi kakšen drug riž) in mešaj toliko časa, da riž postekleni.  Zalij z dvema skodelicama vode, dodaj na drobno nasekljano svežo meto in sol in ko zavre dobro premešaj. Pusti vreti približno 15 minut, nato pa v rižoto dodaj pol skodelice prepraženih pinjol.  Kuhaj še nekaj minut dokler voda ne povre in je riž kuhan.  Odstavi s štedilnika in v rižoto zamešaj 100—150 g dobre temne čokolade in še nekaj nasekljanih listov sveže mete.  Dobro zmešaj, da se čokolada v glavnem raztopi (nekaj manjših koščkov naj ostane) in serviraj z metinimi listi in tankimi lističi temne čokolade.

Rižota z lisičkami, pinjolami in čokolado

Rižota z lisičkami, pinjolami in čokolado