Torta Aztek:
Ta recept sem si izmislil še preden je postala čokolada s čilijem popularna in na voljo v vsaki trgovini. Idejo sem dobil ob prebiranju knjige o Aztekih kjer sem se naučil, da so Azteki (prvo ljudstvo, ki je uporabljalo čokolado) čokolado pili kot pijačo skupaj s pekočim čilijem.
Recept:
Dobro zmešaj z električnim mešalnikom 8 rumenjakov s 150 g sladkorja in eno vrečko vanilijevega sladkorja. Iz 8 beljakov stepi zelo trd sneg in sneg previdno vmešaj v mešanico rumenjakov. Previdno in počasi nato v to mešanico vmešaj 100 mlete čokolade, 100 g lešnikov ali orehov in 100 g krušnih drobtin. Torto peci približno 45 minut pri srednji temperaturi in jo dobro ohladi (hladi naj se nekaj ur preden nadaljuješ z delom). Ko je torta ohlajena jo prerežeš na pol in obe polovici dobro navlažiš s Contreaujem ali Grand Marinierjem. Spodnjo polovice torte na debelo premažeš s pomarančno marmelado in pokriješ z drugo polovico torte. V vodni kopeli pripraviš čokoladno kuverturo tak oda raztopiš temno čokolado in nekaj rastlinske maščobe (jaz običajno uporabljam kokosovo mast). Ko je čokolada raztopljena dodaš pekoč mlet čili (lahko manj ali več, kot ti odgovarja po okusu) in preliješ torto s kuverturo. Pusti torto na hladnem nekaj ur (najboljše čez noč) da se kuvertura dobro strdi, nato pa torto serviraš s stepeno sladko smetano.