Peri-peri piščančja jetrca so ena od klasičnih jedi iz Južnoafriške republike.
Na vročem olju ali masti prepražiš zdrobljen česen (2 ali 3 stroke), dodaš narezana piščančja jetrca (500 g) in jih prepražiš, toliko da spremenijo barvo. Nato dodaš peri-peri mešanico čilija (če nimaš peri-peri lahko uporabiš mešanico navadnega čilija in kajenskega popra), premešaš in zaliješ s konjakom (0,5 do 1 dcl). Najboljši je odličen južnoafriški konjak KWV, če ga nimaš pri roki, pa bodo primerni tudi drugi konjaki. Konjak povreš, nato priliješ 250 ml sladke smetane. Soliš, popopraš in dodaš malo peri-peri čili omake (če je nimaš, lahko navadno čilijevo omako). Zavreš in počakaš da se jed malo zgosti in nato postrežeš s kruhom, lahko pa tudi z belo polento.