Moje kuhanje

 

Tradicionalni slovenski recepti:

Potica: Potica je verjetno najbolj značilna in najbolj znana slovenska nacionalna jed, narejena iz kvašenega testa z različnimi nadevi.  Za Božič in Veliko noč je obvezno na mizi orehova potica, drugače pa lahko naredimo potico z lešniki, makom, skuto, pehtranom, jabolki, celi s slanino ali ocvirki.

Gobova juha: Še ena zelo tradicionalna slovenska jed, ki mora biti narejena iz gozdnih gob (najboljši so jurčki ali lisičke), narejena iz šampinjonov ne bo imela istega okusa.  Če uporabljaš suhe jurčke jih moraš pred kuhanjem za dve uri namočiti v mrzlo vodo in nato odcediti.

 

Moji recepti:

Sipini rezanci s škampi in roquefortom

Rižota z lisičkami, pinjolami in čokolado

Rižota z morskim psom in kokosom

Sipine palačinke s peno iz kozjega sira in škampi

Kostanjeva pena s kranjsko klobaso in hrenom

Torta Aztek

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja